Articole » Frumusete » Cum sa-ti alegi apa micelara potrivita tenului tau?
Cum sa-ti alegi apa micelara potrivita tenului tau?

Cum sa-ti alegi apa micelara potrivita tenului tau?

Curatarea tenului este una dintre rutinele care ar trebui respectate cu regularitate pentru a elimina impuritatile adunate pe ten. Produsele care promit o curatare in profunzime sunt multiple, de la geluri de curatare la creme de indepartare a machiajului.

In ultimii ani, un nou produs a cunoscut o popularitate crescuta, incepand sa fie folosit pe scara larga si anume apa micelara. Denumirea vine de la micele, care sunt formatiuni chimice care reusesc sa curetete suprafetele cu care intra in contact. Datorita structurii lor, acestea permit apei si uleiului sa se uneasca, alcatuind ceea ce se numeste demachiant bifazic.

Iata cateva recomandari de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi apa micelara in functie de tipul de ten:

Ten normal sau uscat

Daca tenul tau are tendinta de a fi putin uscat, una dintre cele mai mari temeri poate fi ca produsul de indepartare a machiajului sa nu va usuce pielea si mai mult.
 
Tocmai de aceea, este recomandat sa alegeti o solutie micelara hidratanta pentru a va mentine textura pielii si a tine senzatia de uscaciune sub control.

Ten gras sau mixt

Daca stii ca tenul tau este gras, fie doar in anumite zone ale fetei sau pe toata suprafata tenului, ar trebui sa alegi o apa micelara care sa regleze excesul de ulei.
In momentul in care doresti sa cureti machiajul ramas pe fata si impuritatile, solutia pe care ai ales-o ar trebui sa elimine si excesul de ulei cu scopul de a lasa pielea matifiata si fara a straluci in exces.

Ten sensibil

In cazul in care stii ca ai un ten sensibil, ar trebui sa te asiguri ca atunci cand cumperi un produs de acest tip sa fie o formula blanda, fara parfum si care sa nu necesite stergere excesiva. 

Alegand o formula eficienta pentru indepartarea machiajului, adaptata tipului de ten, pielea va ramane moale dupa curatare, minimizand sansa de iritare a pielii.